Aspecte generale – plosnita de pat
Plosnita de pat sau bed bugs, in ultimul timp ne confruntam cu tot mai multe cazuri de infestare cu plosnite de pat , aceste insecte necesita o atentie deosebita deoarece combaterea lor este extrem de dificila si reprezinta o provocare chiar si pentru specialistii in domeniul dezinsectiei. Cimex lectulaurius, este o insecta mica 4-8 mm lungime, ovala, de culoare maronie, care se hraneste cu sange, dupa muscatura se mareste, devenind rosiatica. Corpul lor este aplatizat, lucru care ajuta sa se ascunda de obicei intre cusaturile saltelei, in tapiteria patului, canapelei, imbinarile mobilei, in spatele plintelor etc.
Denumirea lor sugestiva, arata faptul ca ele sunt cel mai des intalnite in zona patului. Plosnitele prefera acest loc, deorece ele sunt insecte parazite, prepondernt nocturne, care nu doresc sa se deplaseze prea mult in cautarea hranei. Prefera sangele de om, dar se hranesc si cu cel de animal.
Muscatura plosnitei de pat
Muscatura nu este dureroasa, dar poate lasa pete rosii si mancarimi, creand o situatie neplacuta care pune in pericol sanatatea omului. De asemenea pot da alergii si chiar astm in urma infestarilor. Fiind insecte nocturne acestea musca oamenii in timp ce acestia dorm. De obicei oamenii nu simt muscatura, doar vad dimineata semnele ei deorece saliva plosnitei contine anestezic, care amorteste zona. Dupa hranire acestea se ascund in locurile greu accesibile, unde stau pana la cateva zile, se imperecheaza si depun oua.
De unde apar? Plosnita de pat in locuinte sau locuri publice.
Plosnita de pat reprezinta o reala problema la nivel global. In general plosnitele sunt aduse (transportate) in interiorul locuintelor sau a institutiilor publice, pe bagaje, genti, haine, rucsacuri etc. Odata ajunse intr-o casa, invazia este la un pas distanta, deorece ele au o rezistenta si o capacitate de inmultire foarte mare. Femela adult depune de-a lungul vietii un numar impresionant de oua care poate sa ajunga la ordinul sutelor.
Cum iti dai seama ca te confrunti cu o invazie a plosnitei de pat?
- sesizati pete, mancarimi, muscaturi pe piele.
- observati pete de culoare maronie sau rosie pe saltea, cearsaf, perne.
- verificati inbinarile patului, saltei, cusaturi, puteti gasi oua ale acestora.
- uneori puteti distinge si un miros diferit, urat produs de acestea
In cazul in care v-ati confruntat cu unul din aceste semne sau suspectati ca plosnitele s-au instalat in locuinta/spatiul dumneavoastra nu ezitati sa apelati la o firma specializata de dezinsectie.
Datorita rezistentei lor foarte mari, ele pot supravietui fara hrana cateva luni, ascunzandu-se foarte bine in locuri greu accesibile. Pot ramane acolo in conditii foarte vitrege, rezistand si la temperaturi intre 0 si 50 de grade.
Toti acesti factori fac acest daunator sa fie foarte greu de combatut pe cont propriu, de aceea interventia unei companii profesionale reprezinta o modalitate sigura de a scapa de aceasta infestare. De cele mai multe ori poate unica modalitate de a combate definitiv aceasta problema. In ajutorul dumneavoastra, firma noastra va pune la dispozitie servicii de dezinsectie la cele mai inalte standarde.
Pentru mai multe detalii sau stabilirea unei programari nu ezitati sa ne Contactati.