Ce sunt mustele de casa si cum le recunoastem?
Mustele de casa sunt una dintre cele mai raspandite specii de musca, si una din insectele cel mai des intalnite pe tot globul. Mustele de casa isi fac aparitia si perturba linistea locuintelor, odata cu aparitia caldurii. Aceasta insecta are un diametru de 5-8 mm, avand partea anterioara a corpului neagra si partea posterioara galbena/gri, iar pe partea din spate are patru dungi incrucisate. Corpul mustelor este acoperit in intregime de peri iar pe cap are doi ochi mari si rosii.
Raspandirea mustelor de casa
Musca o intalnim peste tot pe glob mai putin in zonele arctice si deserturi. In interiorul locuintelor, aceasta prefera muchiile peretilor, pardoselile si colturile. De asemenea prefera locurile de depozitare a gunoaielor, grajdiurile, zonele umede si calde deoarece se hraneste cu resturi de alimente, balegar si diferite deseuri.
Inmultirea mustelor:
Durata de viata a unei muste este de aproximativ o luna timp in care poate depune cateva sute de oua. In special daca are un mediu prolific pentru larve, adica orice material cald, umed. Larvele se hranesc cu materie organica in descompunere. In evolutia lor mustele trec prin trei stadii de dezvoltare:
- de la ou, apoi pupa si in final adult in aproximativ 10 zile.
Cateva metode de preventie a unei invazii cu muste:
- identificarea si eliminarea locului de repoducere de exemplu gunoiul sau alimente lasate descoperite timp indelungat.
- mentinerea unei igiene optime a spatiului, locuintei.
- montarea unor plase de protectie la geamuri si usi care sa impiedice accesul insectelor in casa.
De ce sunt mustele daunatoare?
Dincolo de faptul ca aceste insecte sunt suparatoare pentru noi, ele pot fi si periculoase deoarece pot fi un vector de transmitere a mai multor boli precum :
- intoxicatie alimentara
- febra galbena
- dezinterie
- virusul west nile
- malarie etc.
De asemenea in perioada de depunere a oulor, mustele pot contamina alimentele, care apoi prin ingerare, pot provoca diferite afectiuni. Unii specialisti afirma ca mustele pot transmite si bacteria Helicobacter Pylori, care afecteaza stomacul si poate produce ulcer.
Combaterea mustelor
Astfel, daca doriti un mediu igienic sau doar sa scapati de discomfortul creat de acestea, sau va confruntati cu o adevarata invazie, firma noastra are tratamentul potrivit in functie de tipul de musca cu care va confruntati. Insecticidele folosite de noi se pot utiliza atat in interiorul cat si in exteriorul casei, chiar si pe vegetatie.
In functie de fiecare caz vom oferi un plan personalizat de combatere si toate detaliile necesare despre solutii, modul de interventie si aplicare al tratamentului.
Pentru mai multe detalii sau stabilirea unei programari nu ezitati sa ne Contactati