.DEZINSECTIE

Dezinsectia este o metoda de decontaminare prin care se urmareste distrugerea in mediul fizic inconjurator, a formelor vegetative ale microorganismelor, in scopul prevederii si combaterii infectiilor si, in particular a bolilor transmisibile.

SC IGIENA SERVCOM SRL asigura firma dumneavoastra in ceea ce priveste programul de supraveghere si combatere a insectelor si rozatoarelor, program impus de principalele documente normative ce reglementeaza aceste operatiuni:

 • Legea nr. 3/1978 privind asigutarea sanatatii publice;
 • Legea nr. 344/31.05.2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica: art. 11 - este contraventie si se sanctioneaza cu amenda neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii;
 • Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie la cel mult 3 luni sau ori de cate ori este nevoie.

Dezinsectia are trei aspecte principale:
 • 1. Completeaza sau inlocuieste masurile de dezinfectie in munca de prevenire si combatere a unor boli transmise de artropode (tantar, paduche, purice, capusa).
 • 2. Contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau indepartarea unor artropode direct suparatoare (hematofage, intepatoare etc.)
 • 3. Contribuie la imbunatatirea activitatii agricole si de zootehnie, precum si la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau indepartarea unor artropode daunatoare pentru planta si animale.

Din punct de vedere practic, dezinsectia este de doua feluri:
 • 1. Dezinsectia preventiva are drept scop indepartarea posibilitatii de multiplicare si de invadare a unor artropode daunatoare.
 • 2. Dezinsectia de combatere sau in focar urmareste distrugerea sau indepartarea lor din mediul inconjurator omului.

Dezinsectia de combatere face parte din metodologia luptei in focar (epidemic, epizootic sau de daunatori) si cuprinde in primul rand cunoasterea metodologiei de dezinsectie fizica si chimica.

Aplicarea tratamentului de dezinsectie se poate face sub mai multe forme si cu diferite aparate/echipamente:
 • Dezinsectie prin pulverizare cu pompa mecanica:

 • Tratamentul de dezinsectie cu ajutorul pompelor mecanice se realizeaza prin dilutia in apa a substatei active in concentratii de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din pompa se pulverizeaza suprafata tratabila, la baza peretilor si pe cantul usilor si a ferestrelor. Se insista pe zonele cu guri de canalizare.
 • Dezinsectie prin pulverizare cu atomizorul:

Se foloseste in special in spatii mari: hale de productie, de stocare, spatii deschise sau inchise. Ca si in cazul pulverizarii cu pompa mecanica procedeul este acelasi. Se dilueaza in apa substanta activa in concentratie de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din atomizor se pulverizeaza suprafata tratabila. Pulverizarea se face la nimim 3 metrii. Particolele pot ajunge si la 10 11 metrii. Se insista pe zonele cu grad ridicat.

Articole

 • Nov

  15

  Microbii din casa

  Covoarele, saltelele si lenjeria de pat, pernele si perdelele sunt locuri in care se aduna praf si microbi.

 • Nov

  10

  Pregatiti de tabara

  Firma noastra a terminat de deratizat tabara de copii din Sangeorz bai astfel incat acestia sa aiba o vacanta placuta, fara intepaturi.

Parerile Clientilor