.DEZINFECTIE

Dezinfectia reprezinta totalitatea operatiunilor prin care se distrug sau se indeparteaza germenii patogeni care provoaca infectii si boli molipsitoare, in gospodarie.

Dezinfectia are o mare importanta si trebuie aplicata in gospodarie pe tot timpul cat exista un bolnav contagios izolat acasa.
In timpul verii, cand se raspandesc mai usor infectiile digestive, este foarte indicat ca in orice gospodarie sa se faca dezinfectia in mod profilactic, in special la bucatarie, la closet si la cosul de gunoi.

Dezinfectia se realizeaza:

 • profilactic (preventiv), avand ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni sau conditionat patogeni, care in mod normal constituie microbismul local si se dezvolta, influentand negativ starea de sanatate a oamenilor si animalelor;
 • terapeutica (de combatere), avand ca scop combaterea unor boli infectioase sau parazitare, din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la lichidarea intregului focar.

 • Dezinfectia profilactica completeaza curatenia, dar nu o suplineste si nu poate inlocui sterilizarea.

Articole

 • Nov

  15

  Microbii din casa

  Covoarele, saltelele si lenjeria de pat, pernele si perdelele sunt locuri in care se aduna praf si microbi.

 • Nov

  10

  Pregatiti de tabara

  Firma noastra a terminat de deratizat tabara de copii din Sangeorz bai astfel incat acestia sa aiba o vacanta placuta, fara intepaturi.

Parerile Clientilor